Werkbezoeken

De raad bezoekt met enige regelmaat stedelijke cultuurregio’s om zich voor te laten lichten over cultuur in de regio. Door de steeds wisselende coronamaatregelen was het pas in het najaar van 2021 mogelijk om werkbezoeken te doen.

Stedelijke Cultuurregio Utrecht

7 oktober 2021

Op vrijdag 1 oktober bracht de Raad voor Cultuur een werkbezoek aan ‘het stadsjie’, ook wel bekend onder de naam Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van cultuurmakers en de verbinding tussen de stedelijke cultuurregio Utrecht en landelijk cultuurbeleid. Voorzitter Kristel Baele“Hier is in de praktijk zichtbaar wat je met samenwerking kunt bereiken. Wat een prachtig cultureel ecosysteem ontstaat er als initiatieven elkaar versterken”.

Lees het nieuwsbericht

Dutch Design Week

21 en 22 oktober 2021

Op donderdag en vrijdag 21-22 oktober bracht de Raad voor Cultuur een werkbezoek aan Eindhoven, de stad die ieder jaar bruist van de energie tijdens het internationale designevent Dutch Design Week (DDW). Het werkbezoek stond in het teken van gesprekken met bestuurlijke vertegenwoordigers van Brabantstad, directies van creatieve instellingen en van kennisname van ontwikkelingen op het terrein van creatieve industrie/design/technologie.

Voorzitter Kristel Baele: “De energie en de talenten die je in DDW tegenkomt zijn inspirerend en geven een beeld van de onvoorstelbare mogelijkheden en oplossingen die deze bevlogen ontwerpers en creatieve ondernemers onderzoeken. De bestuurlijke samenwerking in cultuurregio Brabantstad draagt sterk bij aan het artistieke- en ondernemingsklimaat in de regio en daarbuiten”.

Lees het nieuwsbericht